Monday, 3 September 2012

Salam semua....hehe entri kali neh meh jum jenguk blog seorang Doktor yang ada karisma yang tersendiri





Hehehe..adore her?
Want meet by yur self? pm me!

Wednesday, 13 June 2012

selamat menyambut Ramdhan Mubarak

Asslamualikum semua...

Semoga sihat belaka laa gamaknyer...
Sekarang kita berada kat bulan rejab...bulan yang ada kelebihan dia sendiri...hehe bulan depan Ramadhan pulak...huhuh da abes ganti puasa blum?...saya alhmdlh..habis sudaa...


So....selamat berpuasa semua....
Emmm bagi yang ada gastrik tu msti ada maslah kan klau nk puasa penuh...huhuhu
Sekarang x de masalah
Sbb ada nya bengkung Premiunm Beautiful dan Lactolite








Huhu nk taw cner? Contact or pm me!
Ada offer special...sape cepat dye dapat...:))

Wednesday, 30 May 2012

until Jannah



Sunday, 20 May 2012

PREMIUM BEAUTIFUL : Galakkan penghasilan susu ibu



Assalamualaikum...

Ha...pa habaq?
Sihat belaka la semua yer...

Emm entri kali neh...khas untuk para ibu yang sedang berpantang...hehe x kesah pun...ibu yang sedang konsisten brestfeeding pun mmg sangat2 sesuai..mmg sgt sesuai
Saya bukan specialist nk bercerita pasal tajuk entri kali neh...taaaapiiiii nk SHARE! Share info n maklumat...(bukan sama je ke)


For yur info...Corset Premium Beautiful neh mmg dah ditenun ngan FIR ( far infrared rays) yang membantu dalam banyakkn hasil susu badan ne..

Macamana cara dia ea?
Ha neh nk cter neh....FIR yang sedia ada kat kain yang ditenun tu akan improve circulation breast dengan pemakaian yang konsisten..
Some info from internet...so keep in reading


This F.I.R. will penetrates deep within the soft tissues of the breast area, helping to reduce swelling, relieve pain, and most importantly enhance the lymphatic drainage process. Not only that, F.I.R. will actually stimulates and speeds up the circulation in the breast. Increasing circulation on every level is the key to a healthy cells. F.I.R. dilates the tiny blood vessels and capillaries relieving swelling, pain and speeding the lymphatic drainage process through the lymph nodes. F.I.R. also stimulates metabolic changes in living cells. This helps to produce energy for vital processes, and assist with the elimination of waste particles generated from the metabolic process. F.I.R. is good for the breast tissues and will help reduce any stagnant or pooling of lymph fluid in and around the cells.

Simple words, dengan FIR boleh stabilkan horman badan...then ble da stabil improve circulation kat breast...then susu pun dapat dihasilkan dengan banyak dan lancar je....

Dengan pemakaina Premium Beautiful niekalau nk susukan bby, senang dan jaga privasi kita org prmpuan neh...
Ok la selalunya kita tgok para ibu kalau nk menyususkan bby akan selak dari bawah ke atas...tapi nganpremium beautiful mudah je...longgarkan tali bra...selak sket renda..dedahkan bhgian nipple shj..senang kan? Privasi pun terjaga.. Pemakaian Premium Beautiful bantu buka ling liang susu n elak tersumbat...plus dengan FIR neh bantu suamkan susu...

So, untuk para ibu yang sedang breastfeeding, or bercadang untuk breastfeed anak mereka, you can always wear Premium Beautiful sambil breastfeed. Tak susah maner pon dear, just tarik cup bra tue ke bawah, and you're ready to go...:) Susu yang terhasil akan lebih berkualiti, sebab proses detoxification from our body also akan terjadi once kiter pakai Premium Beautiful.





P/s for more info and service...pm me ok...

Wednesday, 25 April 2012

pernah dengar..slip dics...?

assalamualaikum

emm ent3kali neh nk share sket..psal slip dics...

slip dics neh secara ringkasnya tulang belakang teralih atau mengelongsor keluar dari tempat asal..
ini disebabkan gel antara tulang berfungsi menyerap tekanan telah bocor then mybbkan alihan.




bila teralih, tulang akan menekan saraf2 yang mengawal anggota bdn spt kaki tangan dan leher...

kesakitan yang melampau akan menyebabkan pergerakan terhad n rasa kebas...kadang2 org yang kene slip dics neh sampai x leh nk tido...pastu dr terpaksa prescribed ubat tidur untuk dye...bagi dyorg rehat..

lagik satu kalau cangkung terlalu lama pun boleh mybbkan slip dics neh..cth aktiviti yang kita selalu buat...terutamanya mak2 kita laa..time belek2 pokok kat depan umah nun...cabut rumput...bila bangun da skit belakang...berpotensi neh untk dapat....sbb posture badan yimrpe nk bagun tu x sesuai..

biasanya doktor akan suggest and refer kita kat fisioterapi...kalau dah teruk sgt operation laa...tu pun myb 50 / 50...
sbb operation banyak risiko...


bila dapat tahu pasal slip dics neh..mmg takut sbb boleh menyerang sesiapa shj terutamanya org yang umr 30++

Nasib baik sebelum kene neh jumpa ptoduk yang sgt bagus untuk support kita punya tulang belakang...produk neh sampai dapat pengiktirafan pakar tulang belakang dunia taw...
sgt bagus sbb dia jga posture badan kita....lelaki ngan perempuan masing2 boleh pakai...

nk taw?
 neh laa dye

nama produk neh premium beautiful....mesti korang igt neh utuk wanita je kan...mmg laa bahagian atas utk perempuan...yang bahagian tengah atau kita panggil bengkung neh lelaki pun boleh pakai....dapat info...rmai ya lelaki yang pkai sbb nk elak slip dics neh laa...diorang kata sgt bagus lepas pakai...kurang sket ras sakit tuh...
then bukan je dapat el k slip disc...perut buncit pon x de...heheheheh

for more info can pm me ok....seyes pengalaman pakai neh mmg best gler..superb laa....

Friday, 20 April 2012

2nd Day...


Asslamulalaikum semua...
1st kat Vietnam mmg syok...bukan je dapat melancong free...tapi sambil2 mengenal negara luar n cara hidup diorang untuk dijadikan teladan dan pengajaran...serta cedok pengalaman
Neh nk share neh pengalaman...2nd day aktiviti kami..pergi Chu Chi Tunnel..kalau nk taw lebih lanjut search je kat wiki tu...gerenti ada...
Emm kalau nk taw Chu Chi tunnel neh tempat bekas perang Vietnam dulu...kalau kat Malaysia cam ala2 bukit kepong ..
Tapi neh diorang gali terowong untuk selamatkan diri dari tentera amerika...dapat tengok cner diorang nk survive teruskan hidup untuk generasi kan datang....mcm2 idea keluar untk sselamatkan diri punya pasal....kalau semangat diorang neh x kuat mmg x de kot orng Vietnam....emmm kat situ dapat dah pengajaran supaya kita terus maju ke depan even apa pun terjadi...
Diorang baru je renovate tempat neh utk pelancong..emm nk cter bebanyak x besh kan....ayat meleret...melalaut sat ag...meh jum layan gambar...



Apa-apa pun breakfast dulu..




Suasana jalan raya kat Bandar Saigon, Ho CHI Minh, Vietnam ...mmg sesak..dengan motor...


Sampai dah...yeay...xsabar nk masuk tunnel




Abaikan tangan~ hehehe~


Cbe teka neh apa?



Jeng..jeng..jeng



Jerangkap samar diorang..kalau sesape termasuk neh...mmg wassalam laa jawabnyerr...buluh runcing tuh.





Agak2nyer apa yang kami tengok neh?....
.
.
.
.
.

Ada orang rupanyerr...neh sbenarnyer tempat menyorok  supaya senang diorng nk tembak sembuyi2 (serang hendap la senang citer)

Dr Rosmah pun  try....mmg muat2 je taw...







Neh pulak salah satu jalan untuk ke terowong yang diorang gali tu..(ehe...seksi sket pelancong neh)


Nk masuk?..meh


Intai sket..mmg sempit tunnel tuh...muat ke aku neh...


Semangat Kak Didie! nk try jugak?



Tour guide neh yang akan bawak kami ke terowong tu...
.
.

Bukan yang neh taw...huhuhu yang neh sesat sat ag...heheheheh


Bergambar kat ketreta kebal...huhuhuh x nmpak sbb rmai yang lindung...huhuhuhu power x...


Cer teka mne satu askar Vietnam ngan Malaysian ...hehehe


Home made pye weapon


Still ag tajam taw smpai sekarang..






Ok..sebelum sampai kat tempat tunnel tuh...singgah jap kat shooting area...
Jom menembak ...seronok..


Shoot to the target Dr. Rosma!


mereka lagik semangat

Hati2 semua..kene tembak sat ag..


Teringat time kat PLKN..xsangka dapat menembak lagi sekali...kat Vietnam pulak tu..
Jum layan...

video


Sengal sket bahu lpas shooting..


Tapi stedy ag...peace..^.^V
Ok next masuk tunnel!!!


Amek gambar jap...kat dalam tuh gelap gelita....


Jum...



Lebih kurang cemneh laa keadaan kat bawah tu...




Kat dalam yang gelap...oksigen kurang..mmg rase...terbayang cner laa org Vietnam boleh survive berbulan bertahun kat dalam neh...x tahu siang ke malam ke...matahari mmg x nmpak laa...
Syukur sbb lahir kat bumi Malaysia neh....

meh pilih saiz




Akhirnya dapat keluar....


Caya laa sama lu..


Apa yang diorang wat neh


Neh..npe ea...
Hehehe baca doa laaa...

Makan neh..


Menu santapan...ubi rebus cicah kacang.....keluar je dari tunnel...masing2 lapaq, mmg mcm org ngantuk dihulur bntal...so makan time...(lbh kurang snek sblm lunch)
Sebelum tu basuh tangan dulu




Sebelum bertolak ke restoran for makan lagiik


Exit..


Bom betoi neh..bukan mainan taw..


Souvenir corner


Terbang...




Amek lagik sebelum naik bas....go to Saigon Restaurant


Here we’re..


Nyum nyum....ikan pun hapy gitu


Lepas makan...round lagik bndar Ho Chi Minh...
Then shopping time!!!
Hardrock Cafe kami serang... yeah!




Tuan kedai yang sgt friendly....



Kan patung...hehehe...(kurang ketinggian...x dpat challenge org kat sebelah tuh...




Cheq shopiing utk saper tuh??


 dok ralit tgok barang jmpe...jeng ..jeng...jeng...
Heheh ada jugak gitar simple plan kat sini..



Mmg rockers sejati ...


Hehehe last shoot..
Hari yang full of joy..
Sangat sangat seronok...x rase penat pon....


Going back to hotel....


X sabar nk tggu next day...
Water puppet show menanti..weee
Tungguu.....

=)