Wednesday, 11 April 2012

cont...


Assalamualaikum semua...
Huhuuhuh sambungan en3
Huhu mesti pelik kan knapa pulak ent3 asyik tersekat2 je...emmm sbb still ag ngah blejar pkai menatang neh..huhuhu
Its okeh...lets cont...
Day 1 ~20hb Mac 2012~
Neh gambar first day nk ke Vietnam!..emmm kalau gambar agak gediks gitu...x pe kot..(kami mmg gediks)..huhuhu first time laa katekan nk p oversea neh....
X pe lah...jum lets pict talk about Vietnam!

Kami dijemput limo~.~v

Kat KLIA pun dah meriah..exited


Bersama r/k yang kiut miut gitu...



Ika yang x sabar nk terbang



Cheq takut2 pun sempat posing ye....



X lupa jugak kat si comey neh...



Dengan mommy tersayang...CDM Dr. Rosmah n CDM K.Didie yang sentiasa muda



Sempat lagik bergambar ngan Madam....;))



Sat lg kami naik neh...huhuuhu
Mula –mula nak naik tu mmg takut...naseb bek ada kakak yang comel neh ckp...’xpe dik akk ada kat sbelah neh, biasa da fly’..huhuhu..Dr. rosmah ngan Kak Didie kat belakang ketawa je tgok gelagat kami yang first time neh...huhuhuh mcm2..(segan kot)




Kak Ain n hubby yang sporting








Huhh..seronknyerr...dpat duduk tepi tingkap pulak tu....cantikkan awan... selalau tengok dari bawah je... xsangka dapat view dari atas pulak...




Biru kan...emm kat bawah neh laut...






Nampak x sungai tu....huhuu makna nya dah nk landing neh...uuhuhuhu...rse kejap je da sampai even dalam flight 1j 45min...tapi kalau kat tempat keje neh 15 minit pon rse lmbat...nseb baik jmpe biz neh kalau nk harapkan gaji je, ntah dapat ke tak..




Lepas landing je..rase x caye...sampai tye..’wey kita kat Vietnam ke Malaysia neh?’.huhu sampai cemtu skali...


Huhuhu sempat je..pose..mmg giler gambar budak neh...



Kami dah sampai!- Kak sue n Dr Rosmah





then nailk bas




kami dapat gift!!!! seronok..



Huhuhu..nk taw lepas tu kami semua dibawa ke Buu Dien..pejabat pos diorang...kalau tengok kan bangunan kat sana mmg cantik n unik walaupun diorang negara yang nk kata membangun x la sangat...





Nk taw apa yang saya dan kawan2 buat kat sini?
Huhhuhu jeng..jeng..jeng



Kami lompat kat bumi Vietnam...huhuhu terpancar kegumbiraan masing2 time neh...
Diorg mmg sporting...CDM Kak Zura pon join skali tu...huhuhuh



Suasana kat dalam pjabt pos...(huuhuh abaikan wajah yang sedang menatap lensa kamera itu)



Neh salah satu bangunan(gereja diorang) yang betul2 kat depan pejabat pos tu...

yang ni pun


Lepas tu pegi sini pulak











Geng kacamata..huhuhuh ~ CDM Kak Zura, CDM Dr Rosmah n CDM Kak Didie~
Lepas je diorang bawak pusing2 kat Bandar Ho Chi Minh neh kitorg terus ke hotel... for check in ..huhuu..apa yang saya taw ea..diorg ckp bangunan hotel neh yang paling tinggi kat area ni ...



Hotel Equatorial



5 star tuuu....terbaek( baca ala2 boy boboi taw..:P)



Sampai2 je terus dilayan cam VVIP gitu...seronok=))



Tenang dan kemas  je kan?



Roommate yang speechless..huhuh~cheq~
Huhuhu...lepas abes check-in n solat sume...kami semua bersiap2 utk pegi shopping!!... kat Cho Ben Thanh..huish mmg terujas gilerrss laa....huhuhu... x sempat nk amek gambr time diorng shopping..masing2  teruja..
Huuuh balik dari hotel...ready for dinner yang dikatakan mmg wajib kat setiap trip melancong....lepas solat maghrib..perut mintak diisi..huhuhu...makan time....



Sempat lagik tu



Singgah jap kat bilik Dr Rosmah n Kak Didie



Cantik kan baju Kak didie ngan Dr. Rosmah. Mereka pakai baju traditional Vietnam.





Nyum-nyum



Ok nk tye ea....pernah korang sambut Birthday kat oversea?....huhuhu...mesti ada yang pernah kan...
Kalau dengan biz neh..pun boleh jugak sambut birthday...huhuhuh...neh antara TYMG yang  bertuah dapat sambut birthday sambil melancong kat Vietnam ...


Abg Amir  ~  Dr Bell  ~  Kak Didie
Happy Birthday to 3 of you



=))
Sebelum tutup tirai untuk malam neh...kami bergambar lagik huhuhuhu...mmg suka



Bersama CDM Kak Ana dan barisan pemimpin hebat TYMG
Huhuhu...tapi untuk kami yang muda remaja neh (muda la sgt..;p) belum tutup tirai lagikk ...huhuu neh laa keistimewaan kalau dapat melancong ngan kawan2 FOC lagik tu...scroll jer kebwh tu..






Kak Didie yang mmg sporting n x jemu layan kami kerenah kitorg kat sana...







Pose ala2 model gitu

Boleh main ke?





Last shoot for today...
Huhuuhu ada lagik taw..neh baru first day...
2nd day lagik best
Tapi next ea...tungguuuu.....
Salam semua...:))

p/s: mood happy sgt...

No comments:

Post a Comment